Bookmark and Share
 
   
 

Eduskuntavaalit 2015

Olen Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaana kevään 2015 vaaleissa uudessa Savo-Karjalan vaalipiirissä. Tämä on toinen kerta kun olen ehdolla eduskuntaan, edellisellä kerralla vuonna 2011 olin ehdokkaana Pohjois-Savon vaalipiirissä.


Vihreiden mahdollisuus saada kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä on vaalipiiriuudistuksen vuoksi erinomainen, mutta edustajanpaikka se ei tule automaattisesti. Nyt jos koskaan kannattaa äänestää Vihreitä, jos kannattaa Vihreitä!

Vaaliteemani

Tärkeimpiä vaaliteemojani ovat luonnon ja ympäristön suojelu, eriarvoisuuden torjuminen sekä kestävän hyvinvoinnin lisääminen. Itäsuomalainen luonto on säilytettävä monimuotoisena ja vesistöt puhtaina. Pienituloisille on saatava tukea, työtä ja tuloerojen kasvu on pysäytettävä. Ihmisten eriarvoisuus on nujerrettava.


Itselleni vihreys tarkoittaa erityisesti kohtuuden tavoittelua: maapallomme on rajallinen. Sen enempää luonnosta kuin ihmisestäkään ei pidä eikä voi kiskoa irti mahdottomia. Monille säästäväinen elämä on kuitenkin rahan vähyyden tai työttömyyden sanelema käytännön pakko. Kohtuullisen elintason takaaminen kaikille on valtiovallan tärkeimpiä tehtäviä.


Suomen taloustilanne ei herätä hurraa-huutoja. Riippumatta siitä, ketä seuraavassa hallituksessa vaalien jälkeen on, hallituksen tärkeimpiä tehtäviä on luottamuksen luominen Suomen ja suomalaisten tulevaisuuteen. Vastuuta päätöksistä osataan toivottavasti kantaa paitsi päätöksiä tekemällä, myös uskaltamalla tunnustaa vääriksi osoittautuvat ratkaisut virheellisiksi.

Ehdokas pähkinänkuoressa

Asun nykyisellään Joensuussa ja työskentelen metsä- ja ympäristöhistorian tutkimuksen parissa.  Koulutukseltani olen filosofian maisteri (pääaine Suomen historia) Joensuun yliopistosta. Lapinlahden lukiosta kirjoitin ylioppilaaksi 1994. Joensuun lisäksi olen Pohjois-Savon puolella ehtinyt asumaan Varpaisjärvellä, Nilsiässä ja Kuopiossa.


Historiantutkimuksen lisäksi olen mm. työskennellyt ympäristöjärjestöissä, tutkinut tuulivoiman linnustovaikutuksia, suojellut metsiä ja soita sekä tarkkaillut mailmaa kameran linssin läpi. Nämä tehtävät ovat vieneet minua mm. YK:n kokouksiin, eri ministeriöiden työryhmiin ja eduskuntaankin - mutta myös Suomen ja Venäjän ikimetsiin sekä Itämeren saaristoon.


Olen ollut yhteiskunnallisesti aktiivinen kansalaisjärjestöissä 1990-luvulta alkaen. Sittemmin olen kiinnostunut vaikuttamisesta myös puoluepolitiikan kautta. Kunnallispolitiikassa olen toiminut lautakuntatehtävissä Joensuussa ja Lapinlahdella. Olen nykyään Vihreiden Savo-Karjalan piirijärjestön puheenjohtaja.


Koettu on siis jo muutakin kuin naapurin rysä, niin kuin Irwin asian muotoili. Yhteiskunnallista vaikuttamista olen tehnyt jo pitkään ja seuraavaksi haluan päästä vaikuttamaan kansanedustajana. Tutkijana olen tottunut etsimään tietoa vieraammistakin aiheista ja analysoimaan sitä kriittisesti, mistä on apua eduskuntatyössä. Uuden vaalipiirin molemmat puoliskot ovat myös tulleet minulle tutuksi.

Yhteystiedot

Jos haluat ottaa yhteyttä vaaliasioissa tai tulla mukaan vaalityöhön, se käy helpoiten sähköpostitse osoitteessa harri.holtta (at) vihreat.fi tai puhelimitse 040-722 9224.


Facebookin puolelta löydät minut ryhmästä “Harri Hölttä eduskuntaan” ja Twitterista @HarriHoltta.

Vuoden 2011 vaalit

 
 

Galleriat

 

Harri Hölttä


 
 

© 2011 Harri Hölttä | Toteutus Suomimedia Oy | Virtalähteenä Drupal